HeatCalc : Uniek Calculatie Programma

Functies

 1. Berekening kasverwarming
  Het programma berekent onder andere voor verschillende kasvormen de leidingdiameters, pomptype, kostprijs en warmteafgifte. De resultaten worden weergegeven in een tekening en de benodigde materialen kunnen overzichtelijk worden afgedrukt.
 2. Berekening transportleiding
  Het programma berekent de diameter van de leidingen en de grootte van de benodigde pomp. Indien nodig selecteert het programma meerdere pompen. De resulaten worden afgedrukt in een overzichtelijke lijst, waarop alle benodigde materialen met de kostprijs zijn weergegeven.
 3. Berekening ketelhuis
  De benodigde materialen en de kostprijs van het ketelhuis worden berekent volgens het principe van bouwsteencalculatie.
 4. Berekening warmteverlies kas
  Voor diverse kasvormen en afmetingen is het mogelijk het warmteverlies te berekenen met enkel of dubbel glas.
 5. Berekening drukverlies voor willekeurige leiding
  Door het ingeven van de diameter, en de hoeveelheid water die door de buis stroomt, berekent het programma voor ieder willekeurige buis de leidingweerstand, KVS waarde en de leidingsnelheid.
 6. Instellingen
  Het programma bevat vele instelmogelijkheden, zoals maximum stroomsnelheid, maximum leidingweerstand, standaard leverancier, taalkeuze, etc.

Eenvoudig in Gebruik

Het programma HeatCalc is zeer eenvoudig in gebruik en is bovendien voorzien van vele help-schermen. De help-schermen bevatten een grote hoeveelheid informatie over de werking van het programma. Bovendien als je na het raadplegen van de help-schermen nog vragen hebt, kan je altijd terecht bij de helpdesk.

Voordelen :

 • eenvoudig in gebruik
 • duidelijke overzichten
 • vele help schermen
 • vele instellingen mogelijk
 • tijdsbesparend
 • gratis updates
 • 1 jaar gratis ondersteuning
 • laag geprijsd

Bouwsteencalculatie

Ontdek de mogelijkheden van het calculeren met bouwstenen. Het principe van bouwsteen calculatie is verrassend eenvoudig. Klik hier voor uitleg van het principe.

Het Principe van Bouwsteencalculatie

Elke installatie bestaat uit diverse onderdelen. Het principe van bouwsteen calculatie is, dat diverse onderdelen bij elkaar genomen kunnen worden en dan een zogenaamd bouwsteen vormen.

Een voorbeeld zou een bouwsteen voor een pomp kunnen zijn, welke bestaat uit de pomp, flenzen, pakking, bouten en moeren. Dit kan worden gedaan voor alle onderdelen in de installatie.

Het voordeel is dat wanneer de bouwstenen eenmaal zijn gedefinieerd, de calculatie van de prijs en materialen een stuk eenvoudiger is geworden en verschillende installaties kunnen dezelfde bouwstenen hebben. Dit betekent dat bouwstenen voor meerdere installaties gebruikt kunnen worden, hetgeen een enorme tijdswinst geeft bij bijvoorbeeld calculatie van ketelhuizen.

Voorbeeld Kostprijs Berekenen met Bouwstenen

Het uitgangspunt van het calculeren met bouwstenen is dat iedere installatie, gebouw, machine, voertuig, etc is opgebouwd uit bouwstenen, welke op hun beurt zijn samengesteld uit diverse onderdelen.

Bijvoorbeeld : Stel je bent installateur van verwarmingsinstallaties en je wilt de prijs berekenen voor het leveren en installeren van 3 verschillende radiatoren. Jouw materiaalstaat zou er als volgt uit kunnen zien:

 • 1 x radiator 2000 x 500.
 • 1 x radiator 3000 x 500
 • 1 x radiator 3500 x 500
 • 3 x thermostaatkraan
 • 3 x aftapkraan
 • 3 x ontluchter
 • 3 sets ophangbeugels
 • 12 pluggen
 • 12 schroeven
 • montage 3 radiatoren

Met bouwsteen calculatie maakt je voor elke radiator een bouwsteen aan en eveneens voor de toebehoren. Deze bouwstenen kunnen later bij toekomstige berekeningen opnieuw worden gebruikt. Je hoeft ze slechts één maal aan te maken. Vele radiatoren hebben dezelfde toebehoren, dus het bouwsteen voor de toebehoren kan voor verschillende radiatoren worden gebruikt. Jouw berekening zou er nu als volgt uit zien:

 • 1 x bouwsteen radiator 2000 x 500.
 • 1 x bouwsteen radiator 3000 x 500
 • 1 x bouwsteen radiator 3500 x 500
 • 3 x bouwsteen toebehoren

Je ziet het, dit is veel eenvoudiger. Het programma rekent direkt voor je de prijs van de materialen uit en specificeert alle benodigde materialen. De bouwstenen hoef je slechts één maal aan te maken. Ze kunnen voor iedere latere berekening opnieuw worden gebruikt. Zie je het voordeel van op deze wijze van calculeren?

In het programma HeatCalc kunnen er totaal 2000 bouwstenen worden gedefinieerd met elk maximaal 40 artikelen.

Veelzijdig en Professioneel

Met HeatCalc kunt je onder andere het volgende produceren :

materiaallijst kasverwarming

Een overzicht van alle benodigde materialen, gesorteerd op artikel nummer, leverancier of artikel soort. Het is eveneens mogelijk materiaallijsten van voorgaande berekeningen samen te voegen tot één grote lijst. Dit kan handig zijn bij het aanvragen van prijzen bij leveranciers of bij het bestellen van materialen.

prijs berekening verwarmingsinstallatie

De totaal prijs van het project opgedeeld in materiaal, arbeid, transport, kostendekking en winst.

tekening kasverwarmingsinstallatie

Een tekening van de verwarmingsinstallatie met hierop aangegeven de buisdiameters, pomp type, grootte mengklep, afmetingen kas, pompdebiet, opvoerhoogte en de verwarmingscapaciteit.

Wacht niet Langer

Blijf je concurrentie de baas, zorg dat je snel een prijs kunt uitrekenen van een verwarmingsinstallatie. Je klanten zullen onder de indruk zijn van de korte tijd waarop je in staat bent een offerte te produceren. Tevens bespaart je op de arbeidskosten, immers tijd is geld. HeatCalc schept tevreden klanten en houdt de kosten laag. Wat wil je nog meer?

Het is een uniek programma dat te gebruiken is door de calculator op kantoor, de verkoper onderweg, en op beurzen/tentoonstellingen. Je krijgt bij aanschaf één jaar gratis ondersteuning van de helpdesk, waar je terecht kan met vragen over de software, maar ook met vragen over tuinbouwverwarming.

Voor Snelle Beslissers Gratis 5 Jaar Ondersteuning,
Stuur De Bon Op Voor

Vul de bon in en je kan gratis het programma downloaden en het gedurende één maand uitproberen. Tevens krijg je als extra bonus een programma kado voor het omrekenen van eenheden. Probeer het!

Het programma HeatCalc is te verkrijgen niet voor 999 Euro maar tijdelijk voor 649 Euro

De lite versie HeatCalcLite is verkrijgbaar voor de vaste prijs van 179 Euro

Wil Je Meer Weten?

Heb je nog vragen, is niet alles duidelijk neem dan contact met me op. Alle vragen worden binnen 48 uur beantwoord.

Ik wil het volgende programma gratis voor één maand uitproberen: HeatCalc HeatCalcLite

Ik heb de bon voor de vervaldatum verzonden en krijg als bonus :

 • 5 jaar gratis ondersteuning van de helpdesk na aanschaf van het programma
 • een gratis programma voor het omrekenen van eenheden

Naam:
Email: