Leidingdiameter En Drukverlies Voor Elk Medium

Dimensionering Leidingen Voor Elke Situatie

Leidingdiameter berekenen

Voor dimensionering van elk leidingwerk en voor het bepalen van het juiste type pomp is TD-CALC II een onmisbaar hulpmiddel. Het programma is uitgevoerd met een overzichtelijk scherm, waarop alle resultaten van de berekening zijn weergegeven. De resultaten kunnen ook worden getoond in een duidelijke tabel en in een grafiek. Een sterk punt van het programma is dat de verschillende berekeningen niet alleen voor water van 20°C worden uitgevoerd, maar ook voor andere vloeistoffen zoals bijvoorbeeld dieselolie en smeerolie. De berekeningen kunnen tevens worden uitgevoerd voor verschillende vloeistof temperaturen.

Functies

 1. Berekening leidingdiameter

  Het programma berekent de leidingdiameter voor verschillende vloeistoffen bij verschillende temperaturen. De diameter wordt berekend op grond van een maximale leidingsnelheid of op grond van een maximum drukverlies. Tevens berekent het programma de dichtheid en de viscositeit van de betreffende vloeistof.

 2. Berekening drukverlies

  Voor elke ingevoerde diameter berekent het programma de leidingweerstand op basis van de vloeistofstroom, ruwheid buis, soort vloeistof en temperatuur. Het programma berekent eveneens de leidingsnelheid en het getal van Reynolds.

 3. Berekening appendages

  Behalve het berekenen van drukverlies en diameters voor leidingen, kan het programma eveneens dezelfde berekeningen uitvoeren voor een groot aantal appendages, zoals bochten, afsluiters, verlopen. T-stukken, enzovoorts.

 4. Eigenschappen vloeistof

  Berekening van de dichtheid en de viscositeit van diverse vloeistoffen.

 5. Omzetten eenheden

  Als extra kunnen diverse eenheden worden omgezet.

Voordelen:

 • eenvoudig in gebruik
 • uitgebreidde overzichten
 • duidelijke help schermen
 • vele instellingen mogelijk
 • tijdsbesparend
 • gratis updates
 • gratis 1 jaar ondersteuning
 • zeer laag geprijsd

Weergave Resultaten

berekening leidingdiameter

Alle berekende waarden zoals leidingdiameter, leidingweerstand, leidingsnelheid, viscositeit, dichtheid en de volumestroom worden op overzichtelijke wijze weergegeven op het scherm. De tabel kan worden aangepast, zodat alleen datgene getoond wordt wat jij wilt.

Weergave Grafieken

grafiek drukverlies

Het programma kan diverse grafieken weergeven, zoals dichtheid-temperatuur, viscositeit-temperatuur, drukverlies-volumestroom, drukverlies-leidingdiameter, leidingsnelheid-diameter, leidingsnelheid - volumestroom.

Probeer het eens

Download de demo versie en ontdek zelf de flexibiliteit van het programma.

Probeer het zonder enig risico! Je krijgt bij aanschaf standaard één jaar gratis ondersteuning van de helpdesk, waar je terecht kan met vragen over de software, maar ook met algemene vragen over de berekening van diameters en drukverlies van leidingen.

Download gratis de demo. De demo is een volledig werkende versie van het programma, maar kan echter voor een beperkte tijd worden gebruikt. Probeer het!

Het programma TD-Calc II is te verkrijgen niet voor 49 Euro maar tijdelijk voor 29 Euro

Wil Je Meer Weten?

Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt over de diverse programma mogelijkheden. Dat kan. Neem dan contact met me op.

Schrijf uw eigen programma

E-boek: Visual Basic voor beginners

Uiteraard kan je ook zelf een programma ontwikkelen dat de weerstanden en leidingdiameters berekent. Het boek 'Visual Basic voor Beginners' helpt je snel op weg. Na enkele hoofdstukken ben je reeds in staat om een professioneel programma te schrijven voor het uitvoeren van eenvoudige berekeningen.Klik hier voor meer informatie.